It giet oan!

21 april 2011 - Ook zin in een weekendje zon, water en wind? Met leuke en gezellige groep jongeren, die de natuur een warm hart toedragen? Niet wetend waar je heen gaat zeilen, omdat de wind een belangrijke factor is? In een mooie waterrijke omgeving, vol grote meren en kleine slootjes?

Een trektocht met de boot. We zeilen met polyvalken. Dit zijn vierpersoons zeilboten. Alles wat we nodig hebben past er in.

Een valk is groot genoeg om in te kamperen, havens hebben we niet nodig. ’s Avonds meren we af aan een wildsteiger, dit zijn steigers in de wilde natuur.

Overdag heeft de schipper de verantwoordelijkheid over de boot en zorgt dat alles goed gaat. Als je nog nooit gezeild hebt en je wilt het graag leren, de schipper zal je het spel tussen water, wind en boot graag uitleggen. Na een korte tijd kan je dus ook zelf zeilen!

En verder natuurlijk. We zijn milieuvriendelijk: we eten vegetarisch en voornamelijk biologisch. Met dieetwensen en allergieën wordt op verzoek rekening mee gehouden.

Een mooie omgeving: We zeilen in Friesland, de zeilprovincie bij uitstek. Het ene moment zeil je over een grote plas, dan weer door smalle slootjes.

Even kort alle praktische informatie op een rijtje:

  • Wie: JMA-zeilen
  • Wat:  Weekendje lentezeilen
  • Waar: Langweer, Friesland
  • Wanneer: Vrijdagavond 17 juni t/m zondagavond 19 juni *)
  • Kosten: €60,- voor JMA-leden. Niet leden betalen €65,-
  • Meer info: www.jma.org/zeilen of e-mail: zeilen@jma.org

 

*) De exacte tijden worden later bekend gemaakt, evenals de routebeschrijving

 

En tot slot:

Je hoeft niet te kunnen zeilen en je hoeft ook geen lid van Jongeren Milieu Actief te zijn. Je kan dus ook gerust een vriend of vriendin meenemen. De leeftijd van de deelnemers is gemengd, en kan uiteen lopen van 18 tot 28 jaar. Het eten is vegetarisch en hoofdzakelijk biologisch. Met speciale dieetwensen wordt op verzoek rekening mee gehouden.

 

Zin om mee te gaan? Geef je dan snel op. Dit kan via www.jma.org/zeilen.

Het aantal plaatsen is beperkt en hierbij geldt VOL = VOL. Dus wees er snel bij!

 

In verband met de al gemaakte kosten word je verzocht zo spoedig mogelijk de deelnemersbijdrage over te maken op giro 5069237 tav JMA-zeilen te Utrecht, ovv 'deelname lentezeilen 2011'.

Document acties