Inspirerende eerste editie Campaigners Academy

Op vrijdag 24 november ging de eerste editie van de Campaigners Academy van start. Maar liefst 45 gemotiveerde, jonge deelnemers schreven zich in voor dit trainingstraject tot allround klimaatcampaigner, georganiseerd door Milieudefensie en Jongeren Milieu Actief.

Het eerste weekend vond plaats op een prachtige locatie nabij Tilburg. Na kennis gemaakt te hebben met elkaar, trapte directeur van Milieudefensie Donald Pols het weekend af. Hij vertelde over wat Milieudefensie doet en dat klimaatverandering al gaande is: “Ik heb dit jaar in Zuid-Afrika gezien dat er nauwelijks water uit de kraan komt. Laat niemand je wijsmaken dat klimaatverandering niet bestaat.”

Op de tweede dag waren er trainingen van Ike Teuling (campaigner bij Milieudefensie) en Mathijs van Lisdonk (organizer bij FNV). Met Ike hadden we het over wat een campagne tot een succes maakt. Mathijs vertelde ons over zijn ervaring met het organiseren van mensen in de zorg, maar ook bij de jongeren van Young & United. Zijn training liet de deelnemers ook oefenen met gesprekstechnieken. De dag werd afgesloten door Kauthar Bouchallikht van De Correspondent, die met de zaal in gesprek ging over hoe je het best klimaatverhalen kan vertellen.

Het weekend werd afgesloten met trainingen van organizers van Milieudefensie. Zij vertelden de aanwezigen over hoe ze bewegingsopbouw inzetten in campagnes en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarna was er een actiebrainstorm, voor een actie die we later dit jaar daadwerlijk samen gaan uitvoeren. Wil je meer informatie of meer foto’s zien? Ga dan naar onze Facebook. Wil je deelnemen aan de academy? Houd dan onze site en Facebook in de gaten, zodat je je op tijd kan inschrijven voor de volgende editie!

Document acties