Food Film Festival

28 februari 2011 - Het Food Film Festival laat zien dat we elke dag keuzes maken die grote gevolgen hebben.

Op de Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart wordt de Amsterdamse kiezers gevraagd een tweede stem uit te brengen. Niet een stiekeme stem voor of tegen Rutte, maar een stem voor of tegen misstanden in onze voedselindustrie. De Youth Food Movement wil kiezers door deze actie aanmoedigen hun dagelijkse consumptiekeuzes bewust te maken en nodigt een ieder uit om hier op 18, 19 en 20 maart in Studio/K over mee te praten, te proeven, te luisteren en bovenal te kijken tijdens het eerste Food Film Festival van Nederland.

Studio/K staat 18, 19 en 20 maart in het teken van de belangrijke rol die eten speelt in onze cultuur, onze identiteit en mondiale problemen als milieuvervuiling, armoede en vervreemding. Het Food Film Festival wil goed, schoon en eerlijk eten onder de aandacht brengen van een breed en jong publiek. Film is een krachtig medium om een dergelijk boodschap te communiceren. Het Food Film Festival is echter meer dan cinema. Er zijn workshops, gesprekken, muziek, heerlijk eten en uiteraard films. Enkele hoogtepunten zijn de keynote speech van Vandana Shiva, (winnares van de Right Livelihood Award -alternatieve Nobelprijs- en Time Magazine’s 'Environmental Hero’),

een college van Teun van de Keuken (Keuringsdienst van Waarde) en een filmquiz onder leiding van Louise Fresco (hoogleraar duurzame ontwikkeling) en Helen Westerik (curator bij Future Shorts Holland en Shadow Documentary festival).

Het hele programma is te vinden op www.foodfilmfestival.nl

Document acties