Doe Mee: Denk Mee!

14 september 2010 - Wil jij meedenken over de inhoud en uitvoering hiervan, meld je dan aan voor de Werkgroep van jouw keuze! En stuur een mailtje naar bestuur@jma.org

Wil jij meedenken over de inhoud en uitvoering hiervan, meld je dan aan voor de Werkgroep van jouw keuze! En stuur een mailtje naar bestuur@jma.org.

Voedsel

We beginnen met het zoeken en geven van informatie over lekker en eerlijk eten, de productie van voedsel en de effecten van vleesproductie. De eerste actie die we willen opzetten zijn lokale Vegetarisch Diners op 10-10-2010 waarbij we vlees-eters uitnodigen en (h)eerlijk zelfgekookt vegetarisch eten voorzetten. Op die manier is tot 30kg CO2 per persoon te besparen en dragen we bij aan de nationale 10:10 campagne.

Energie

Denk aan groene energieopwekking, energiebesparing, led-lampen, vervoer en CO2. Voor de eerste actie willen we bedrijven, scholen en andere instellingen die 's nachts hun lichten laten branden in kaart brengen Alleen, of bijvoorbeeld door nachtwandelingen door onze eigen buurt te organiseren. Daarna vragen we deze instellingen hun lichten uit te doen om energie te besparen en CO2 uitstoot te verminderen.

Internationale Rechtvaardigheid

We willen niet alleen in Nederland aan een duurzame toekomst werken, maar hier overal ter wereld aan bijdragen. Wie weet er waar zijn kleding word gemaakt, gekleurd, vervoerd en verkocht? Help jij je leeftijdsgenoten meer te leren over de oorlogen die worden gevoerd voor de grondstoffen van elektronica, zoals mobieltjes en computers? Acties kunnen bijvoorbeeld een kledingruilfeest, duurzame modeshow en/of oude mobieltjes inzamelactie zijn.

Denk mee!

Doe en denk ook mee, en geef je nu op via bestuur@jma.org

Document acties