De miljoenennota

16 september 2011 - De rekening kan niet kosteloos blijven worden doorgeschoven naar toekomstige generaties.

Dit is het credo van het kabinet bij miljoenennota. Het kabinet rept echter geen woord over het opmaken van grondstoffen en vervuilen van water, lucht en bodem, waardoor we in de toekomst met tekorten en/of veel hogere lasten geconfronteerd zullen worden. Dit is zonder twijfel het geval in de landbouw en energiesector.

Natte voeten..

Opvallend genoeg zien we het budget van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie met maar liefst 25% dalen de komende jaren. Paulien, voorzitter van JMA: “Met dit kabinet hebben we straks misschien wel allemaal op ons 67e AOW, maar houden we onze voeten niet droog!”

Duurzaam voedsel

In de landbouw is ook al jaren een omwenteling nodig naar een meer diervriendelijke en duurzamere landbouw. Daarnaast zijn er steeds meer Nederlanders die biologisch voedsel kopen, zelfs al is de prijs hoger. Boeren kunnen dit meestal niet of nauwelijks betalen omdat ze vaak al minder dan het minimum verdienen. Dat er bezuinigt wordt op de investeringsregeling op duurzame stallen is daarom onbegrijpelijk. Wij willen goedkoper duurzaam eten!

Wil jij dit ook? Doe dan mee aan ons project Food@Farm! Dan gaan we verder in op hoe je (goedkoop) duurzaam kunt koken en we gaan langs bij een biologische boer om te kijken waar je eten vandaan komt.

Nota

Wil je zelf de Miljoenennota na pluizen? Dat kan hier.

Document acties