Creatieve milieulessen nu ook online beschikbaar - JMA@school totaal digitaal

23 september 2009 – Vanaf vandaag is JMA@school, het onderwijsnetwerk van Jongeren Milieu Actief (JMA) in zijn geheel digitaal beschikbaar. Scholieren en docenten kunnen nu nog makkelijker aan de slag met creatieve oefeningen en achtergronden rondom milieu en duurzaamheid.

JMA@school biedt docenten, scholieren en MBO’ers online kant-en-klare pakketten over onderwerpen als klimaatverandering, voedsel en kleding. JMA@school springt ook in op de actualiteit; zo is er onder meer een les ontwikkeld die in het teken staat van de VN-klimaatconferentie die eind dit jaar in Kopenhagen plaatsvindt

Het lesmateriaal is gevarieerd en stimuleert interactie. Zo kunnen jongeren in debatsessies ondervinden hoe het is om met elkaar te discussiëren. Ook is er een opdracht waarin ze moeten aangeven hoe zij de wereld in 2050 zien, waarbij ze hun creativiteit de vrij loop kunnen laten. Ter inspiratie wordt 'Speechless' gebruikt, een stripboek zonder woorden, getekend door de kunstenaar Polyp.

Docenten

Met de digitale leeromgeving springt JMA in op de wens van docenten om vrijer gebruik te kunnen maken van de materialen. Voor hen is er daarom een speciaal gebruikersgedeelte waarin zij, zodra zij zich hebben aangemeld, antwoorden en achtergrondinformatie bij de verschillende lessen kunnen downloaden. De digitale leeromgeving wordt continu uitgebreid, zodat deze actueel en interessant blijft.

Document acties