Cheers to Change!

22 september 2010 - JMA 10:10:10 Dinner Party!

Op zondag 10 oktober (10-10-10) wordt wereldwijd de 10:10 “Working Party”  georganiseerd. Die dag gaan een heleboel groepen over de hele wereld proberen zoveel mogelijk CO2 te besparen. In Nederland zal er bovendien ’s avonds een live tv-uitzending rondom de 10:10 campagne zijn, bij de VARA. Iedereen kan eenvoudig meedoen.

Wat gaan wij doen?

We nodigen allemaal een groep vrienden uit om bij ons thuis te komen eten. We koken voor hen een heerlijke vegetarische maaltijd. Per persoon die normaal wel vlees had gegeten, besparen we hierdoor 3,3 kg CO2. Kook je dus voor 3 vrienden die normaal vlees eten, dan bespaar je al 10 kg op deze ene dag!

Kook mee:

Natuurlijk wordt het pas echt interessant als er veel mensen meedoen. Nodig daarom iedereen die je kent uit om mee te doen met deze JMA 10:10 Dinner Party en vertel ons voor hoeveel mensen je gaat koken. JMA zal dan aan iedereen vertellen hoeveel CO2 we samen bespaard hebben. Iedere stap telt!

Veganistisch!?

Als je alleen duurzame vegetarische vrienden hebt, ga dan de uitdaging aan om eens lekker en veganistisch te koken. Gebruik verder zo veel mogelijk seizoens groenten die van zo dicht bij mogelijk komen om te besparen op energie om dit eten te transporteren. Kies dus bijvoorbeeld voor een Nederlandse maaltijd met aardappelen, broccoli, pompoen, prei, kool, sperziebonen, tomaten, rode bieten, venkel  of wortel. Denk er verder aan dat het gas niet onder de pan uit mag komen (vuur hoger dan dat je pan breed is) en gebruik zo min mogelijk water om dingen in te koken. Rijst kun je droog laten koken en aardappels hoeven echt niet geheel onder water te staan. Beter voor het milieu en gezonder voor jou!

Kook inspiratie:

Weet je niet goed wat je moet koken? Dan vindt je hier een paar heerlijke recepten uit het nieuwe JMA EKOokboek. Nog niet in de winkel, nu alvast op de site!

Laat hier je gegevens achter als je meedoet.

Document acties