Betoog aan Obama, voedselvoorziening in Amerika

1 maart 2010 - Dit item is niet heel nieuw maar wel super interessant! Micheal Pollan schreef in 2008 een betoog aan President-Elect Obama, over de voedselvoorziening in Amerika. Deze functioneert niet juist en dit is door de presidenten van Amerika de laatste jaren genegeerd.
Betoog aan Obama, voedselvoorziening in Amerika

Michael Pollan

Michael Pollan

De Amerikaanse Michael Pollan is naast (voedsel)journalist voor onder andere de New York Times Magazine en auteur ook nog eens hoogleraar aan de Berkeley Universiteit in Wetenschap en Milieu Journalistiek.

Pollan heeft vele onderscheidingen gekregen voor zijn geschreven stukken. Volgens Newsweek staat Pollan zelfs in de top 10 van leiders met nieuwe gedachten van het huidige decennium.

Betoog

Pollan heeft een betoog geschreven, in de New York Times Magazine op 12 oktober 2008, aan de toen nog President-Elect Obama. In het betoog heeft Pollan het voornamelijk over hoe het totale voedselvoorziening niet juist functioneert en dat dit door de presidenten van Amerika de laatste jaren genegeerd is. Door daar wat aan te doen kan ook significante vooruitgang geboekt worden in de gezondheidszorgcrisis, onafhankelijkheid in energievoorziening en/of in klimaatverandering. Een opzienbarende suggestie die Pollan ook in het betoog deed - maak een biologische moestuin in het gazon van het Witte Huis - is inmiddels door Michelle Obama gerealiseerd.

Lezen?

Lees het gehele Engelse betoog of de Nederlandse vertaling van Biologica.

Document acties