Warme Truien voor Winkels

Onder het mom 'warme truien voor winkels' gaat een groep JMA'ers op koopavond de straat op om winkeliers en het winkelend publiek te vertellen over de verspilling van energie door open winkeldeuren. Met een gigantische warme trui voor de winkels wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de energieverspilling. Een trui gebruik je om jezelf te isoleren en minder warmte te verliezen. Het zou goed zijn als winkeliers daarover ook gaan nadenken voor hun pand. We vragen concrete actie, waarmee het probleem gemakkelijk opgelost kan worden: 'Doe de deur dicht!'.
Wanneer 05-02-2015
van 17:30 tot 19:00
Waar Utrecht
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

Onder het mom 'warme truien voor winkels' gaat een groep JMA'ers op koopavond de straat op om winkeliers en het winkelend publiek te vertellen over de verspilling van energie door open winkeldeuren. Met een gigantische warme trui voor de winkels wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor de energieverspilling. Een trui gebruik je om jezelf te isoleren en minder warmte te verliezen. Het zou goed zijn als winkeliers daarover ook gaan nadenken voor hun pand. We vragn concrete actie, waarmee het probleem gemakkelijk opgelost kan worden: 'Doe de deur dicht!'.

Een dichte deur houdt de klant niet tegen
Door een gemiddelde winkeldeur in de winter dicht te houden kan 43% energie bespaard worden, wat neerkomt op zo’n 700 euro per jaar. Door voor een meer milieuvriendelijke oplossing te kiezen, zoals een dichte deur of een draai- of schuifdeur, kunnen winkeliers dus energie en geld besparen. Een dichte deur niet tot verlies aan klanten, zo blijkt uit onderzoek van het ministerie Economische zaken.

Warme Truien Dag
De actie van Jongeren Milieu Actief maakt deel uit van de Greenchoice Warme Truiendag, dit jaar op 6 februari, is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en Greenchoice en wordt jaarlijks rond de verjaardag van het Kyotoprotocol georganiseerd. Tijdens deze nationale energiebesparingsactie wordt heel Nederland opgeroepen om een warme trui aan te trekken, de verwarming lager te zetten en zo 6% energie per graad te besparen.

Meer informatie over dit agenda item

Document acties