Voer actie en leer tijdens de JMA ledendag

Op zaterdag 9 maart organiseert JMA met Milieudefensie ledendag in Amsterdam. Of je nou nieuwsgierig bent naar JMA, of zin hebt in wat actie of juist een leuke dag met andere JMA'ers wilt hebben; je bent van harte welkom!
Wanneer 09-03-2013
van 11:00 tot 17:00
Waar Amsterdam
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

We geven een korte inleiding in de wereld van JMA en onze activiteiten, maar zullen snel over gaan op het bedenken van acties voor een schaliegas-campagne. In andere landen zijn al veel negatieve (milieu)gevolgen van de winning van schaliegas. We gaan op de ledendag nadenken over een mogelijk project of actie vanuit JMA over schaliegas. 's Middags kunnen we ons idee verder uitwerken, maar je kan ook naar een inhoudelijke uitleg over schaliegas.

Heb jij ook interesse in het onderwerp schaliegas of wil je ervaring opdoen met het opzetten van een actie, meld je dan aan voor de JMA ledendag. Geïnteresseerde zussen, broers, vrienden, klasgenoten zijn ook van harte welkom!

Het JMA programma:

11:00 – Inloop 11:30 – Opening & welkom door Hans Berkhuizen.
12:15 – Presentatie Lokaal Bokaal genomineerden.
12:30 – Lunch (gratis!)
13:30 – Workshop: Schaliegas in je achtertuin?

Nee, we gaan jullie niet uitleggen hoe je naar schaliegas kunt boren in je achtertuin. Wel vertellen we je meer over schaliegaswinning, de ervaringen ermee in andere landen en wat we in Nederland kunnen doen tegen schaliegasboringen. Vervolgens zullen we in discussie gaan over dit onderwerp en brainstormen over een mogelijk project/actie. Bij deze workshop zullen inhoudelijke medewerkers van Milieudefensie aanwezig zijn om dieper op het onderwerp in te gaan.

15:30 – Pauze
15:45 – Campagnes 2013

Internationaal: Hoe gaan we de doelstelling uit het Regeerakkoord, om in 2020 16% van onze energie op een duurzame manier op te wekken, halen? Discussieer mee over dilemma's en richtingen die Milieudefensie in kan inbrengen bij de SER voor een Nationaal Energie akkoord.
Voedsel: Kleine Hoefprint – Team Voedsel vertelt over de achtergronden van de Kleine Hoefprint campagne en geeft een update van de kaas bestelling. Tot 15 maart kunnen mensen kaas bestellen: doe mee aan de eindsprint.
Energie: Brainstorm schaliegas – met de informatie de we 's ochtends gekregen hebben gaan we aan de slag om een actie te bedenken. En als we iets leuks hebben dat we meteen kunnen doen, dan gaan we natuurlijk actie voeren! (uitloop mogelijk als we willen)

16:45 – Afsluiting en uitreiking Lokaal Bokaal
17:00 – Borrel en napraten. Het is ook mogelijk om aan te sluiten in de loop van de middag.

Meer informatie over dit agenda item

Document acties