Bezoek het Earth House met JMA

Zaterdag 11 januari gaan we een dagje helpen bij het aarde-huis in Olst, een project waarbij 23 woningen worden gebouwd met alleen gerecycled materiaal. Alle JMA'ers en geïnteresseerden zijn meer dan welkom. Warme chocolademelk wordt verzorgd!
Wanneer 11-01-2014
van 10:00 tot 16:00
Waar Olst
Voeg agenda item toe aan kalender vCal
iCal

Bij het Earth house project worden 23 woning op een milieu vriendelijke manier gebouwd. Er wordt vooral gerecycled materiaal gebruik, of anders lokale grondstoffen. De muren van de woningen worden bijvoorbeeld gemaakt uit oude autobanden en klei. Het wordt een woon-gemeenschap met daarbij ook een grote moestuin, zodat het geheel zelf voorzienend zal zijn. Ook is de elektriciteit schone energie, opgewekt met zonnepanelen en thermal heating. Meer informatie over het project vind je hier: www.aardehuis.nl.

We krijgen eerst een rondleiding en daarna steken we zelf de handen uit de mouwen, wat we precies gaan doen is nog niet bekend. Wij zelf zorgen voor een lunch.

Iedereen boven de 18 jaar is welkom. Deze leeftijds grens moet helaas aangehouden worden, vanwege veiligheid en eigenverantwoording op de bouwplaats. Als je toch mee wilt onder de 18, dan kunnen we vragen of je anders eventueel alleen voor de rondleiding mee kunt komen, maar geef dit goed aan als je je opgeeft!

We verzamelen om 10:00 op station Olst, vanaf daar is het tien minuten lopen. We zullen zo rond 16:00 weer terug keren. Als je met het openbaar vervoer komt is het leuk om samen te reizen. Dus geef dan ook even aan vanaf waar je komt met de trein!

Aanmelden? Stuur een mailtje aan Anna, ons bestuurslid energie, via anna@jma.org.

Document acties